Vers pluimveevlees verwerken tot hoogwaardige ingrediënten voor ondernemingen die strenge eisen stellen aan kwaliteit, voedselveiligheid en traceerbaarheid. Dat is onze core business. Daar ligt ons hart. En daar ook vinden wij, samen met onze klanten, telkens nieuwe uitdagingen.

Voorop in de markt

In 2002 werd de eerste vol automatische fileer machine geïnstalleerd met een capaciteit van 6000 borstkappen p/uur.

De Meyn Rapid HQ!
Het fileren op deze snelheid was destijds uniek te noemen en met name het verwijderen van het V-been, op deze snelheid was nooit eerder vertoond! De samenwerking met Machine fabrikant Meyn uit Oostzaan duurt tot 2015.

In 2004 waren wij het eerste bedrijf in Europa dat verse kipfilet ging scannen op basis van röntgentechniek. Inmiddels hebben we hier, samen met de leverancier, belangrijke slagen in gemaakt.

In 2016 wordt een compleet nieuwe vol automatische fileer machine geïnstalleerd en de samenwerking met fabrikant Foodmate uit Oud Beijerland is een feit!  

De Foodmate Max 6000!
Een zeer compacte lijn met een snelheid van 6000 st. p/uur. Deze lijn loopt voor op de concurrentie door de combinatie van snelheid, top kwaliteit product en flexibel automatisch af te stellen qua borstkap gewicht. Het is de eerste machine in zijn soort wereldwijd!

In 2017 hebben we de wereld primeur van een compleet nieuw ontwikkelde ontbeenlijn voor hele kippenbouten.

De Foodmate Ultimate 6000!
Dit is de eerste vol automatische ontbeenlijn voor zowel de rechtse als linkse kippenbouten op een snelheid van 6000 p/uur! De perfecte snit en het gebruik van röntgen-techniek maakt de machine tot de allerbeste en meest hightech machine van dit moment! Broviand is er trots op dat wij het vertrouwen kregen van Foodmate, om deze lijn voor hen verder te testen en doorontwikkeling mogelijk te maken.

Kwaliteit van Broviand

Lees hier verder >>

Ambities

Sinds de oprichting maken we een continue groei door, zelfs tegen de stroom in. Ons geheim? Denken, durven en doen, maar wel degelijk ook met beide benen op de grond blijven staan.

“De hele food sector ligt sterk onder het vergrootglas”, aldus Rob van den Broek. “Een misstapje kun je je gewoon niet veroorloven. En terecht uiteraard. Dat vraagt erom dat je continu alert en up-to-date bent, op alle fronten, zodat je bijvoorbeeld met de laatste stand van techniek in kunt spelen op de veranderende eisen waar onze afnemers mee te maken krijgen.”

Een goed inzicht in de huidige markt en in de ontwikkelingen die zich daar afspelen, nationaal en internationaal, is daarbij onontbeerlijk. Welke kant gaan we met zijn allen op en welke uitdagingen liggen er in het verschiet?

“Die uitdagingen ga je niet alleen aan. Dat doe je als onderdeel van de keten en in samenwerking met de andere spelers in die keten. Dat besef was en is een van onze unieke krachten. Wij willen groeien, kijken altijd vooruit, maar doen dat samen met onze klanten, vanuit het besef dat we een gezamenlijk belang hebben.”

DE KUIKENHOF B.V.

De Kuikenhof is al ruim 50 jaar een begrip in Zuid-Limburg als het gaat om kip. Al ver voor 1970 werd de basis gelegd door Dhr. AHL Huveners in Gronsveld en in 1970 kocht de familie Huveners slachterij De Kuikenhof in Mechelen om vervolgens in het mooie Heuvelland maar ook buiten de landsgrenzen veel klanten van verse kipproducten te voorzien.

Tegenwoordig is De Kuikenhof een ervaren vers leverancier van kip-, kalkoen en wildproducten in zowel Limburg als ook in de aangrenzende delen van België en Duitsland.

Begonnen als familiebedrijf van de Familie Huveners maakt De Kuikenhof nu onderdeel uit van Broviand B.V. te Someren, een toonaangevende speler in de Europese markt van vers pluimveevlees.

De Kuikenhof staat voor kwaliteit, service en samenwerking. Het team staat altijd klaar om uw wensen als klant centraal te stellen. Samen de keten begrijpen en omzetten naar concepten is een belangrijk onderdeel hierin.

De Kuikenhof levert aan groothandel, supermarkten, slagerijen, poeliers en Horeca daar waar kwaliteitsvlees en service voorop staan.

SMITFIELD MURRAY LTD.

  • Gevestigd in Manchester, ultramoderne geautomatiseerde faciliteiten
  • Een leverancier van innovatieve oplossingen voor de verwerking van pluimvee aan grote fabrikanten van detailhandel en foodservice
  • Onze overtuiging en investering in geavanceerde verwerkingstechnologie stelt ons in staat om de meest kosteneffectieve service te bieden met een garantie van de hoogste hygiëne- en veiligheidsnormen
  • Voor ondersteuning en expertise bij het ontwikkelen van voedingsproducten voor de detailhandel en foodservice, heeft ons team een ​​enorme schat aan ervaring op het gebied van voedselproductontwikkeling
  • Door de chef bereide producten, traditionele bezuinigingen, ambachtelijke slagerij, met de hand afgewerkt

Smithfield Murray is de exclusieve handelspartner van Broviand B.V. in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op…
Broviand B.V.
Brouwer 1 | 5711 LD Someren
The Netherlands | KvK 66378710

Tel. 0031-(0)493 – 49 62 48
Fax 0031-(0)493 – 47 14 59
info@broviand.nl | https://www.broviand.nl

Vers pluimveevlees bewerken tot ingrediënten voor ondernemingen in de vleesverwerkende industrie en de snackindustrie; voor ondernemingen die hoge eisen stellen aan kwaliteit, voedselveiligheid en traceerbaarheid. Dat is de core business van Broviand B.V.